Vrei succes, fă sex!

Nu o spunem noi ci cercetătorii de la Oregon State University

În cazul în care aveți nevoie de încă o scuză pentru că mergeţi la culcare în creierii nopţii şi ajungeţi târziu la muncă, cercetăriii de la Oregon State University v-au sărit în ajutor şi au descoperit o legătură directă între viaţa sexuală şi cea profesională! Şi nu, nu e ce credeţi voi 🙂

Studiul, care a fost publicat în Journal of Management, a inclus 159 de angajați căsătoriți. În fiecare zi, timp de două săptămâni, participanții au răspuns la întrebări despre obiceiurile lor sexuale și starea de spirit indusă de relaţiile erotice frecvente.

După ce au analizat răspunsurile, cercetătorii au descoperit că atunci când repondenţii au făcut sex cu partenerii lor, aceștia se aflau într-o stare mult mai bună de dispoziție în ziua următoare și, ca urmare, au fost capabili să realizeze mult mai bine sarcinile avute la lucru.

De asemenea, studiul a arătat că stresul de la locul de muncă poate avea un impact negativ asupra vieții sexuale a unei persoane. Acest fapt este valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei, chiar și după ce cercetătorii au remarcat că persoanele căsătorite erau fericite şi satisfacute în relaţia cu partenerul lor, precum, și calitatea somnului.

Expresia ”poate la noapte o să am noroc” capătă acum şi o altă valoare, deloc suprinzătoare, pentru că iată, sexul este un bun stimulent al bunei dispoziţii, ceea ce duce mai departe la un randament semnificativ al muncii. “Sexul aduce beneficii sociale, emţionale şi fiziologice în viaţa unei persoane şi este important să devină o prioritate. Aşadar menţinerea unei vieţi sexuale sănătoase implică acum şi un salt în carieră”, afirmă cercetătorii. Ei speră şi că angajatorii vor lua notă şi vor contribui la crearea unui echilibru între viaţa profesională şi cea de acasă.

Spor la treabă şi poftă bună la salata de după!

sursa