M-am mutat cu toti prietenii mei într-un bol nou!
De-acum #iubescsalatele pe eisberg-romania.ro

Vă aștept!
Madame de Frisée

Acest site va fi închis pe data de 17 decembrie 2018
Şase obiceiuri nesănătoase care ne îmbătrânesc prematur (partea a II-a)

4) Zahărul este şi duşmanul pielii, nu numai al taliei  Prăjiturile, pâinea, îngheţata, chipsurile de cartofi pot provoca daune feţei tale pentru că zahărul favorizează apariţia acneei. În plus, consumul excesiv de alimente dulci poate duce la glicare, un proces în care moleculele de zahăr se atașează la colagenul tău sau la principalele elemente ale pielii tale şi le degradează structura şi provoacă riduri. Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns, zahărul din băuturile închise la culoare (ca sucurile) pătează dinţii.

5) Fumatul – înainte să vă aprindeţi o ţigară reţineţi că nu numai plămânii suferă de pe urma ei. Cercetătorii au comparat caracteristicile faciale ale 79 de perechi de gemeni – în care unul dintre gemeni a fumat sau fumează în prezent – şi au descoperit că fumătorii aveau cearcăne sau ochi umflaţi, aşa numitele pungi şi mai multe riduri la buze. Nu numai faţa are de suferit atunci când fumaţi. Pielea de pe alte părți ale corpului, cum ar fi brațele, pot începe şi ele să se lase. Un motiv potențial? Fumatul scade furnizarea de oxigen și substanțe nutritive prin piele, prin constricția vaselor de sânge și strangularea circulației. Aveți nevoie de un ultim motiv pentru a renunța la acest obicei? Fumatul afectează aproape toate organele şi sistemele din organism.

6) Alcoolul – cercetările sugerează că alcoolul poate reduce nivelul de antioxidanţi din piele. Acest lucru poate provoca inflamația și distrugerea radicalilor liberi ai celulelor pielii, care favorizează apariţia mai devreme a ridurilor. De asemenea, alcoolul tinde să vă deshidrateze pielea, ceea ce o va face să arate uscată și dură.

Să rămânem optimişti totuşi, pentru că există o mulţime de studii care arată că alcoolul are şi o mulţime de părţi cât se poate de bune. În plus, nu uitați că aproape orice e permis, dacă nu exagerați cu consumul.

sursa

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult