Salate răcoritoare, de căldur-alungătoare!

Ne năpădesc căldurile și încă nu sunt alea mari, așa se aude prin popor. Pară-se că primăvara a decis să fie mai puțin „primă” și mult mai mult „vara”. La propriu. Să nu înțelegeți cumva că nu ne place vremea caldă și frumoasă, dar când vine vorba de căldură, parc-am vrea mai cu moderație, așa…

Gata, mai puțin cu vorbele! Ne conformăm și acționăm. E momentul pentru salatele super-erou să-și facă apariția. Am chemat în ajutor și câțiva luptători recunoscuți în lupta împotriva efectelor căldurii asupra organismului și împreună ne-am unit forțele și am dat naștere unor combinații de salate cu conținut ridicat de vitamine, care să vă răcorească și energizeze în zilele în care vă simțiți moleșiți de căldură. Sună cam așa:

Bolero Mix, avocado, portocale roșii și brânză feta

Peste conținutul unei pungi de Bolero Mix aruncați o portocală roșie tăiată felii. Deasupra turnați ulei de măsline și puneți piper proaspăt măcinat, după gust. La final adăugați feliile de avocado, 100 de grame de brânză feta și pentru a da o notă crocantă salatei, semințe de floarea-soarelui. Dacă nu aveți portocale roșii la îndemână, puteți folosi grapefruit.

salata cu portocale si nuci

Salată Eisberg cu ceapă verde și brânză dulce

Aveți nevoie de 250 de grame de brânză dulce de vacă, 1 pungă de salată Eisberg, 2 legături de ceapă verde, sucul de la o lămâie și 3 linguri de ulei de măsline. Scurgeți brânza dulce într-o sită pentru a elimina zerul. Ceapa verde o căliți timp de 30 de secunde într-o tigaie pe care o lăsați la încins fără ulei. Turnați deasupra ei ulei de măsline. Sucul de la o lămâie îl amestecați cu uleiul de măsline și puțin muștar, pentru a obține dressingul. Amestecați salata Eisberg cu ceapa verde tocată în bucăți mari și dressingul, iar apoi presărați brânza dulce și serviți cu lipii calde.

Salată Italiano cu migdale și căpșuni

Se ia un bol, se spală bine salata, apoi se pune în bol, iar peste se aruncă și căpșunile, și migdalele ușor mărunțite. Combinația este întregită de dressingul obținut din amestecul de muștar, miere și oțet peste care se adaugă ulei de măsline. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă bine. Rafinat și delicios.

Endivia Mix cu mentă, rodie și alune de pădure

Sună bine, nu? Și nu durează mai mult de 8 minute să o preparați cu ochii închiși. Peste mixul de salată adăugați 2 linguri de frunze de mentă tocată și 50 de grame de alune de pădure pisate. Cât să dureze, 3-4 minute? Mai puneți peste cam jumătate dintr-un dressing Vinaigrette făcut cu oțet de Tokaj, La final, sare și piper după gust. Radeți parmesan sau pecorino deasupra. Gata!

Cu siguranță s-a mai răcorit atmosfera. Cool!

 

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult