Salată Waldorf cu somon

Mesdames et messieurs, ladies and saladmen !

Această adevărată bijuterie exquisite și delicată ca un sărut al Zeiței Gastronomiei este mai ușor de făcut decât v-ați imagina.

Ce contează cel mai mult e că trebuie să aveți ingredientele bine alese și un pic de simț estetic – pentru că nu e genul de salată în care arunci toate ingredientele într-un bol, le amesteci și gata…
Mulțumiri prietenului Eisberg, chef Jakob Haussman, pentru rețetă!

Așadar,
Pentru 4 porții e nevoie de:

2 buc. ţelină tulpină
200 g morcovi
10 g ghimbir
2 mere
2 linguri zeamă de lămâie
70 g creme fraiche
30 g maioneză
350 g cartofi
1 linguriţă amidon
5 linguri ulei
4 felii somon afumat
4 fire mărar
Sare
Piper

Mod de preparare:

1. Se curăţă ţelina şi se taie rondele subţiri. Se curăţă morcovii se rad grosier. Se curăţă ghimbirul, se rade fin. Se decupează cotorul merelor. Se taie merele pe mandolină în rondele subţiri. Se amestecă cu zeama de lămâie.

2. Crème fraîche şi maioneza se amestecă. Se adaugă merele, morcovii, ţelina şi ghimbirul şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper.

3. Se curăţă cartofii, se rad grosier. Se stoarce masa de cartofi, se adaugă amidonul. Se condimentează cu sare şi piper. Se încinge uleiul în tigaie. Din masa de cartofi se fac 4 chiftele plate şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei, circa 2-3 minute la foc mediu.

4. Se aranjează salata pe farfurii. Deasupra se dispune câte un roesti de cartofi şi o felie de somon. Se ornează cu mărar.

Et voila!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult