M-am mutat cu toti prietenii mei într-un bol nou!
De-acum #iubescsalatele pe eisberg-romania.ro

Vă aștept!
Madame de Frisée

Acest site va fi închis pe data de 17 decembrie 2018
Salată săţioasă cu ou, măsline şi roşii cherry

Constaţi după Paşte că ai frigiderul cam gol. Doar câteva ouă, ceva roşii cherry şi nişte măsline kalamata se mai plictisesc printre rafturi. Dar exact ingredientele de care ai nevoie să faci o salată săţioasă. Sau cel puţin aşa susţine prietenul şi colaboratorul nostru, nutriţionistul Cristi Mărgărit, cel care ne propune şi reţeta de mai jos.

Se ştie că ouăle fierte au un indice de saţietate mare, adică ţin foarte bine de foame, dar singurul lor dezavantaj este lipsa de gust, pe care o vom compensa cu ajutorul măslinelor kalamata, oţetului balsamic, roşiilor cherry şi cu un pic de parmezan.Toate aceste ingrediente au un gust puternic şi vor face din salata cu ouă un fel de mâncare delicios atât pentru micul dejun, cât şi pentru orice alt moment al zilei.

Ingrediente necesare:

salata “Fitness” Eisberg – conţine salată eisberg, morcov, varză roşie
ouă fierte
măsline kalamata
roşii cherry
parmezan ras
oţet balsamic
ulei de măsline

Tăiem ouăle în jumătate şi le stropim cu puţin oţet balsamic şi ulei de masline. Adăugăm roşiile tăiate în jumătate şi parmezanul. Este o salată care “ţine” foarte bine, deci poate fi luată şi la pacheţel, la birou.
O variantă pentru “dressing” poate fi să amestecăm separat galbenuşurile cu uleiul şi oţetul balsamic (eventual şi cu puţin muştar şi parmezan ras fin), iar albuşurile să le tăiem în bucăţi mai mici, alături de măslinele kalamata.

Vestea bună este că în ultimii ani au fost infirmate vechile teorii care ar fi legat consumul de ouă de bolile cardiovasculare. Deci oul rămâne un aliment aproape complet, cu proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale necesare organismului.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult