Salată de tofu

ngrediente pentru 4 persoane

500 g tofu

2 pungi Endivia Mix

2 linguri oţet

2 linguri sos de soia

6 linguri ulei de măsline

4 linguri oţet balsamic

1 legătură busuioc

2 bucăţi de usturoi

Sare, piper
Mod de preparare

Tofu se taie în cuburi potrivite, aprox. cu latura de 1,5 cm, se stropesc cu oţet şi sos de soia şi se lasă să se marineze timp de 2 ore. Apoi se scurg bine.
Într-o tigaie teflonată se încing 2 linguri de ulei de măsline şi se rumeneşte tofu pe toate părţile.

Se toacă usturoiul şi busuiocul, se amestecă cu oţetul balsamic şi restul de ulei de măsline, pentru a obţine un sos de salată, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Acest sos se toarnă peste tofu. Se amestecă bine şi se serveşte.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult