Salată de sfeclă roşie şi rucola cu ou

Es ist eine excelente Salade mit rote Sfeklăn care se papăn mai ales im der Morgen, când fierbi un ou și ai rucola-n frigider.

Iar sfecla murată nu are voie să lipsească din nicio cămară mit Respekt für die Murături!

_MG_0474

reţetă propusă de chef Jakob Hausmann
Pentru 4 persoane.

8 ouă
1 kg sfeclă roşie
240 g rucola
1 ceapă roşie
5 linguri ulei de măsline
3 linguri oţet
2 linguriţe miere
1 lingură seminţe de fenicul
Sare
Piper

Mod de preparare:

Se fierb ouăle circa 7 minute, să fie cu gălbenușul nici moale, nici tare. Sfecla roşie se taie în segmente. Rucola se spală, se scutură de apă, se taie codiţele. Ceapa se taie cubuleţe.

Se amestecă cu telul uleiul, oţetul, mierea, seminţele de fenicul, sarea şi piperul.
Se curăţă ouăle de coajă şi se taie în jumătăţi.
Rucola, sfecla roşie şi ceapa se aranjează pe un platou. Se toarnă deasupra sosul de salată, deasupra se dispun jumătăţile de ouă.

Ja, ja! Das ist zehr gut!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult