Salată de roşii cu brânză cu mucegai albastru pentru grăbiţii simandicoşi

Canicula nu conteneşte, colegii şi prietenii se lăfăie prin concedii, dar totuşi viaţa trebuie să continue (aparent) normal: mers la muncă, cumpărături, gătit etc. Dacă la primele două capitole nu putem să te ajutăm, la bucătăreală îţi întindem o mînă de ajutor şi îţi propunem o salată răcoroasă de vară, o alegere mai cool şi mai simadicoasă la tradiţionala “salată de roşii cu telemea”, cu preparare în 5 minute.

Ai nevoie de:

O pungă de Eisberg rucola
1 mână de roşii cherry, tăiate sferturi
50 g de pui la cuptor (sau grătar) tăiat cubuleţe
50 g de brânză cu mucegai albastru

Peste toate acestea fie trânteşti un dressing “meşterit” de tine (dar pregătirea lui îţi va lua ceva timp), fie adaugi unul deja preparat de cei de la Eisberg. Ai o listă lungă din care să alegi: delicatul Yoghurt Dressing, elegantul French Dressing, imperialul Caesars Dressing, sau exoticul Island Dressing.

Pentru cei care sunt adepţii unei diete vegetariane (sau chiar vegană) avem o soluţie. Puteţi înlocui puiul cu rădăcină de ţelină şi brânza cu mucegai cu linte sau fasole.