Salată de fructe de mare pe pat de Misticanza à la Jakob Hausmann

Salată de fructe de mare pe pat de Misticanza à la Jakob Hausmann

Îţi ia 15 minute pe ceas să o prepari, tu cel care nu eşti în stare să prăjeşti nici măcar un ou – ochi! Iar chef Jakob Hausmann a ţinut cont de faptul abia acum faci cunoştinţă cu bucătăria, aşadar iată reţeta propusă de el. Şi pentru că nu ai cum să o dai în bară nici dacă îţi propui, sfatul nostru este să îţi inviţi familia la masa de Paşte. Acum va fi momentul tău de glorie!

Nu uita să cumperi:
2 pungi (200 g) salată Mix Misticanza Eisberg ⃰
500 g mix fructe de mare – produs congelat
200 g ţelină tulpină
2 ardei roşii
200 g roşii cherry
6 linguri zeamă de lămâie
6 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
Sare şi piper după gust. Ingredintele sunt pentru 4 persoane.

Modul de preparare:
Decongelează mixul de fructe de mare într-o sită, spală-l sub jet de apă rece şi apoi usucă-l cu hârtie de bucătărie. După ce ai curăţat ţelina de coajă, o tai rondele. Ardeii se taie în jumătăţi, se curăţă în interior şi se taie fâşii subţiri. Treci apoi şi la roşii, pe care tot aşa le speli şi le tai în două. Amesteci toate legumele şi le dispui pe un platou în care ai pus deja salata Misticanza de la Eisberg.
Urmează dressingul. Din nou, floare la ureche:
Amestecă zeama de lămâie cu 2 linguri de ulei şi adaugă treptat usturoiul din presă. Condimentează după gust cu sare şi piper.
Încinge 1 lingură de ulei în tigaie şi prăjeşte scurt fructele de mare. Aşează-le cu grijă peste legume şi salată şi stropeşte-le cu dressingul. Se servesc imediat alături de un pahar de vin alb, sec! Poftă bună!

⃰ mix format din rucola, valeriană, spanac, batavia verde şi roşu. Pungile de salată Eisberg se găsesc în supermarketurile Mega Image, Haufland, Carrefour, Billa, Auchan.