Salată cu linte, fasole şi-un mix Eisberg

Merită să faceți cât mai des această salată pentru luat la serviciu, și asta deoarece:

1. Se face cu alimente rămase de la alte preparate
2. Este perfectă la temperatura camerei așa că nu contează dacă ați uitat să o scoateți din geantă, ori dacă nu mai aveți loc în frigider. Încălziți dressingul înainte de a-l pune peste salată pentru a înmuia mixul și asigurați-vă ca se lipește de toate boabele de fasole. Apoi savurați-o caldă, rece sau undeva la mijloc.

3. LINTE CU VERDEAȚĂĂĂĂ !!
(4 porții pentru prânz)
• 100g linte uscată, maro sau verde
• 100g fasole uscată boabe, neagră sau galbenă
• 8 roșii uscate, tocate
• O mână de măsline negre, tocate
• Un pumn de pătrunjel, rupt
• O pungă de Bucur Mix (ideal) sau alt mix de salate Eisberg
Pentru dressing:
• 1 cățel de usturoi, tocat
• 1 chili roșu proaspăt, fără semințe și tocat fin
• 130 ml ulei de măsline
• Zeama și coaja de la o lămâie

Lintea și fasolea se pun în apă la înmuiat pentru cel puțin opt ore, de preferință peste noapte.
Între timp, faceți dressingul – o înmuiere în ulei și lămâie va calma chili-ul și usturoiul și va amesteca aromele. Puneți usturoiul și chili-ul într-un borcan închis și turnați peste ulei și o parte din sucul și coaja de lămâie. Înșurubați bine capacul și agitați cu putere pentru a emulsiona. Deșurubați, gustați și reglați cu mai multă lămâie, dacă este necesar.

Când sunteți gata să faceți salata, clătiți bine lintea și fasolea și puneți-le într-o oală cu apă rece nesărată. Puneți pe foc, îndepărtați orice spumă care se formează și fierbeți la foc mare timp de 10 minute. Reduceți flacăra și gătiți timp de încă 30 de minute, sau până când se înmoaie. Scurgeți și clătiți.

Între timp, încălziți dressingul într-o cratiță mică, la căldură scăzută.
Puneți și celelalte ingrediente pentru salată împreună. Adăugați dressingul după gust și serviți – sau puneți în caserolă și luați-o la birou a doua zi.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult