M-am mutat cu toti prietenii mei într-un bol nou!
De-acum #iubescsalatele pe eisberg-romania.ro

Vă aștept!
Madame de Frisée

Acest site va fi închis pe data de 17 decembrie 2018
Pikans mix cu miel şi smochine

Vă rămâne miel după festinul pascal? Nu știți cum să-l puneți în valoare de o manieră deopotrivă gustoasă și sănătoasă?

Ideea vine din Orientul Mijlociu și a fost rafinată de chef Jakob Hausmann. E perfectă pentru primăvară, deși cel mai ușor găsiți smochine toamna (oricum, puteți găsi și în perioada asta, în anumite magazine). Ce garantăm noi e că amestecul de salate astringente din mixul Pikans și frăgezimea cărnii de miel fac această combinație… nu știu, „savuroasă” e un cuvânt modest.

Reţeta este pentru 4 persoane.

30 g seminţe de pin
8 bucaţi ceapă verde
1 pungă Pikans Mix
3 linguri oţet
1 lingură muştar cu seminţe, de Dijon
1 linguriţă miere
Sare
Piper
5 linguriuUlei de măsline
4 smochine proaspete
8 bucaţi filet de miel a 60 g

Mod de preparare:

Se toacă seminţele de pin şi se împrăştie pe o farfurie plată.
Se curăţă ceapa, se spală, se usucă, se taie partea verde (se poate folosi în altă parte).
Se amestecă oţetul, muştarul, mierea, sarea şi piperul într-un castron, se adaugă 4 linguri de ulei şi se bate cu telul.
Se spală smochinele, se usucă, se taie în segmente potrivite.
Se usucă filet-urile de miel, se condimentează cu sare şi piper, se tăvălesc în barotul de seminţe de pin, se apasă puţin ca să adere de carne.
Se încinge restul de ulei in tigaie, se prăjesc filet-urile de miel la foc mediu 7-8 minute pe ambele părţi. După 3 minute se adaugă ceapa.
Se amestecă salata cu sosul de salată.
Se aranjează salata şi bucăţile se smochine pe farfurii.
Deasupra se plasează câte un filet de miel şi ceapa.

_MG_0647

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult