Piept de pui cu salată şi sos de arahide

Piept de pui cu salată şi sos de arahide

Pentru că de ce să fie foarte bun, dacă poate fi extraordinar?
De ce să te mulțumești cu enorm, dacă poți avea totul?
Până când ne va satisface ceva ce nu e perfect?
Iată ceva perfect. De la Jakob Haussman.

500 ml supă clară de pui
1 1/2 limetă zeama stoarsă
3 buc. anason stelat
400 g filet de piept de pasăre
1 pungă salata Misticanza
1 ceapă roşie
1 morcov
10 g ghimbir ras
Sare
Piper
Zahăr
3 linguri ulei de susan
2 linguri ulei de măsline
100 g unt de arahide (cremă)
50 ml sos chilly dulce (asiatic)
câteva frunze de mentă și coriandru

Mod de preparare:

Supa clară de pui, zeama de la 1 limetă şi anasonul stelat se dau în clocot. Pieptul de pasăre, spălat şi uscat se adaugă în supă, se fierbe cca 20 minute la foc mic.

Se spală salata, se usucă, se rupe în bucăţi potrivite. Se curăţă şi spală ceapa şi morcovul, ceapa se taie în rondele subţiri, morcovul se taie de-a lungul cu un cuţit econom în fâşii foarte subţiri.

Restul de zeamă de limetă, ghimbirul, sarea, piperul, 1 priză zahăr, 2 linguri ulei de susan şi uleiul de măsline se amestecă într-un castron.

Se scot filet-urile de piept de pui din supă, se scurg.
Se curăţă de pieliţă, se taie carnea în tranşe de circa 1 cm grosime.

Se amestecă untul de arahide, sosul Chili, restul de ulei de susan şi circa 50-80 ml din supa de pasăre. Sosul trebuie să aibă o consistenţă omogenă.

Bucăţile de pui, salata, rondelele de ceapă, fâşiile de morcov se împart pe farfurii .
Se stropeşte cu dressing-ul.
Se ornează cu frunze de mentă și coriandru.