Muşchi de vită marinat pe Endivia Mix

Muşchi de vită marinat pe Endivia Mix

La fotbal şi politică toată lumea se pricepe. La gătit mai poţi improviza. Dar la vită instructajul e sfânt!
Pentru ca muşchiul să fie fraged şi să ţi se topească în gură, ţine-l la marinat înainte de gătit.
Aşadar, se spală carnea, se usucă şi se taie oblic în tranşe subţiri. Le introduci împreună cu 2 linguri de ulei şi 4 linguri pulbere de curry într-o pungă de congelat pe care o închizi. Frămânţi uşor cu degetele pentru ca uleiul să se amestece bine cu curry şi să adere la carne de jur împrejur. Pentru o marinată rapidă o poţi lăsa 30 minute la frigider.

Iată şi reţeta completă:
Ingrediente pentru 4 persoane

400 g mușchi de vită
6 linguri ulei de rapiță
4 linguri praf de curry
200 g salată frisee la pungă Eisberg
2 pungi Endivia Mix Eisberg
60 g rucola
1 legătură asmățui – o plantă aromatică înrudită cu pătrunjelul, folosită drept condiment
10 linguri suc de mere
2 linguri oțet
1 lingură muștar iute
2 lingurițe sirop de arțar
Sare, piper

În timp ce muşchiul se marinează, tu pregateşte salata şi dressingul.

Spală asmăţuiul, scutură-l de apă şi rupe frunzişoarele de pe rămurele. Amestecă-l cu salata. Într-un bol mic, combină sucul de mere cu restul de ulei, oţetul, muştarul şi siropul de arţar. Potriveşte de gust cu sare şi piper.
Încinge o tigaie teflonată mare şi pune feliile de muşchi să se prăjească la foc iute 2 minute, amestecând continuu. Ia tigaia de pe foc şi mai lasă carnea să stea 1 minut în ea. Condimentează cu sare şi piper. Adaugă apoi dressing-ul la salată şi amestecă cu grijă cu tacâmul special de salată.
Împarte salata farfurii şi pune deasupra elii de muşchi pe care le decorezi şi le serveşti.

Gata! Acum că ai executat la sânge instrucţiunile eşti liber să improvizezi cum vrei la fotbal şi politică.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult