Madame de Frisée, aventuri fără perdea la Clubul Bol

Dragul meu jurnal,

Trebuie să-ți mărturisesc că în ultima perioadă, cât am fost prin vacanță, am tot călătorit prin multe boluri și – mă știi, așa, mai șturlubatică 😀 – am avut tot felul de aventuri, cel puțin la fel de… exotice.
Știi că mie-mi place tipul ăsta mai… aventuros de a mă apropia intim de fel de fel de delicatese și că nu mă pot abține să mă combin cu ele. Cred că ar trebui, pur și simplu, condiția de – cum să zic – ca pe facebook, it’s complicated 

Dar să-ți zic cu cine m-am mai combinat recent. O să fac chiar o listă, cel puțin pentru momentele în care-am făcut-o împreună cu prietenele mele din mixuri.

M-am cuplat cu un pic de ton cu cartofi copți, măsline și capere – au mai venit lângă noi în bol una bună rău, dar cam pișcăcioasă – o ceapă albă tăiată julienne și un dressing oriental de Tokaji. Un pic de sare și piper și a ieșit bestial, nu ne puteam potoli. Chimie pură!

Pe urmă – deh, viciile! – m-am combinat la Clubul Bol cu mai vechiul meu amic, Baby Spanac: imediat s-au lipit de noi niște salam chorizo, o mână de crutoane de pâine, niște parmezan ras și – ce să vezi – niște ardei copți (erau cam franjuri de tăiați, așa) – dintr-o altă salată. Băi jurnalule, am luat-o rapid pe un ulei de măsline, după care ne-am și oțetit cu niscai balsamic și a ieșit de balamuc! Aproape că roșesc, deși-s verde, când mă gândesc la ce-am făcut!

Dar combinația cea mai cea – pe asta am lăsat-o la urmă, că e absolut delicioasă povestea – a fost cu niște felii de somon (era cam afumat, dar absolut irezistibil!). Ne-am așezat noi la un flirt mic în bol și, ce să vezi, ne-am trezit peste noi iar cu parmezanul – mare șmecher, parmezanul ăsta, nu-i scapă nimic! – cu niște roșii (de-alea cam uscate pe la soare și date cu ulei, da’ bune rău, nimic de zis…) și cu o haită de ouă de prepeliță, fierte bine. Csf ncsf! Iar am luat-o pe ulei extravirgin, am băgat și niște dressing de Tokaji (de mere de data asta, că-i mai curajos) și prespun că știi ce-a urmat – DELIR!
Una peste alta, am avut o vacanță pe cinste, o să am la ce să mă gândesc – până la următoarea combinație, desigur!