Less is more: Eisberg cu feta şi pere

Această salată a nutriționistului Cristian Mărgărit – pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă – are trei mari meniri:
– De a ne demonstra că mai puțin, ca de multe ori, înseamnă mai mult;
– De a ne dărâma o veche prejudecată românească potrivit căreia gustul dulce al fructelor nu se armonizează cu cel acrișor-sărat al unei brânze bune;
– De a ne satisface pe deplin pofta, foamea și simțul estetic de pe papile.

Acestea fiind precizate, vă trebuie o pară, o pungă de salată Eisberg și 50-80g de feta adevărată. Plus, desigur, un pic de ulei de măsline extravirgin. Singurul adaos la această combinație este dressingul de gutui de la Eisberg, făcut la Tokaj – și, eventual, puțină sare, dacă vi se pare musai.
Pentru variație, o altă combinație este, la aceeași salată, același dressing și același fruct, brânză albastră (cu mucegai nobil) și nuci Pecan.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult