Întâlnire de gradul 0 între Domnul Ghiţă si Madame de Frisee

Sărbătorile vin, sărbătorile vin…toata lumea se gândește la mese nesfârșite în familie și aiurea, colesteroale cu mult peste normă și alte „bucurii”. Înfulecăm șorici, slănină cu ceapă, friptură de porc la cuptor și cârnați afumați, caltaboșul toba și nelipsita piftie – mai toate extraordinar de bune și mai toate în exces. Dar ce ne facem, totuși, cu atâtea „porcării”? În încercarea sa de a ne regla volumul colesterolului, Madame de Frisée ia atitudine și vine în ajutorul nostru cu două rețete delicioase de salată cu porcării – ca să nu se supere vedeta momentului, Marele Ghiță 

Mușchiuleț de porc la grătar cu cașcaval afumat, roșii uscate și radicchio

Pentru salată, se asamblează:
1 pungă de amestec Pikans (Endivia, frisee, radicchio, rucola, praz)
50 g de cașcaval afumat, tocat mărunt
50 g de mușchiuleț de porc la grătar, tăiat cubulețe
1 mână de roșii uscate, tocate

Pentru dressing, se amestecă:
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de oțet balsamic
1 praf de sare și de piper

Porc la cuptor, rucola, păstârnac și ceapă roșie

Pentru salată, se asamblează:
1 pungă de salată Rucola
1 păstârnac tăiat cubulețe și copt
50 g de porc la cuptor, feliat
1 ceapă roșie feliată și coaptă
1 mână de semințe de pin
1 mână de frunze proaspete de cimbru

Pentru dressing, se amestecă:
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de oțet balsamic
1 praf de sare și de piper

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult