M-am mutat cu toti prietenii mei într-un bol nou!
De-acum #iubescsalatele pe eisberg-romania.ro

Vă aștept!
Madame de Frisée

Acest site va fi închis pe data de 17 decembrie 2018
“Hanger”- „Turbarea” de foame este o emoţie umană reală, susţin oamenii de ştiinţă

Să fiți atât de înfometați încât să simțiți că vă cuprinde o stare de furie intensă, de irascibilitate – iată o emoție cu care majoritatea dintre noi ne putem asocia.
Mulți pot presupune că “turbarea de foame”, combinația dintre senzație de foame și irascibilitate, este un jargon care a fost inventat fără absolut nicio bază științifică.
Cu toate acestea, potrivit unui om de știință, “turbarea de foame” este de fapt o emoție reală declanșată de răspunsul fizic al organismului nostru la pofta de mâncare.
Un om de știință de la King’s College din Londra a subliniat legătura dintre starea de foame și cea de furie.

Explicația – atunci când ne scad scad zaharurile din sânge, crește în organismul nostru nivelul de cortizol și de adrenalină – hormonii noștri de luptă sau zbor.
Eliberarea acestor hormoni poate afecta creierul, datorită secreției neuropeptidelor care controlează substanțele chimice din creier.

“Cei/Hormonii care declanșează foamea sunt aceeași care declanșează comportamente de furie, turbare și de tip impulsiv”, afirmă nutriționista în cauză.
„Acesta este motivul pentru care reacționați de această manieră când vă e foame.”

Mai mult, scăderea nivelului de glucoză din creier, care apare atunci când ne simțim înfometați, ne poate îngreuna controlul asupra emoțiilor și capacitatății noastre de concentrare.
“Această lipsă de concentrare poate afecta tot ceea ce facem, conducând la greșeli stupide pe care nu le-am comite în mod normal”, au spus Ella Carter și Philip Watts, scriitori pentru revista despre știință și tehnologie How It Works.

“Respectarea a ceea ce este acceptabil din punct de vedere social devine mult mai grea, de aceea este mult mai probabil ca cineva să izbucnească la adresa altcuiva în astfel de momente”.

(Sursa)

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult