M-am mutat cu toti prietenii mei într-un bol nou!
De-acum #iubescsalatele pe eisberg-romania.ro

Vă aștept!
Madame de Frisée

Acest site va fi închis pe data de 17 decembrie 2018
Frigăruie de creveţi pe pat de salată

La așa rețetă elegantă nu putem decât să ținem capul sus, ca un sommelier demn și mândru de bijuteria comestibilă pe care ți-o aduce la masă pe o tavă de argint, ținută delicat de dedesubt cu dreapta înmânușată cu alb.

Este motivul pentru care negrul rămâne cea mai elegantă culoare. Pentru care cele mai scumpe produse au un design minimalist, fără artificii, dar care impresionează. Mai puțin înseamnă mai mult, iar lucrurile simple pot fi cele mai sofisticate. În fond, este doar o rețetă de fructe de mare cu un mix Eisberg. Dar e chintesența prospețimii, eleganței și, evident, a sănătății.

Cele trei coordonate definesc această rețetă, considerată un „tapas”, adică un antreu, dar creată de chefi din Ungaria.

Frigărui de crevete cu gutui, pe mix de salată (pentru două persoane, adică pentru atunci când e să impresionați pe cineva cu o cină acasă, seara, cu lumânare și un vin alb, bun)

Pentru care vă trebuie:

– O pungă de Eisberg Fitness Mix
– Un plic de dressing din oțet de Tokaj cu gutui
– O gutuie (iar dacă nu găsiți, un măr cu gust astringent, Granny Smith sau alte mere verzi)
– 12 creveți mari
– Ulei de măsline (două linguri)
– Sare
– Chilli
– Un cățel de usturoi tocat mărunt

Cum se face salata:

Pasul 1: Preparați o marinadă amestecând plicul de dressing de Tokaj cu o lingură de ulei de măsline, sarea și usturoiul tocat. Adăugați chili după preferință.
Pasul 2: Decojiți gutuia/mărul și tăiați fructul în cuburi mai mari.
Concomitent, spălați și curățați (decorticați) creveții, formați frigăruile, întindeți-le pe un tocător și stropiți-le cu marinadă. Lăsați-le așa o jumătate de oră.
Pasul 3: Încingeți o lingură de ulei de măsline în tigaie și prăjiți frigăruile de creveți, câte două minute pe fiecare parte.
Pasul 4: Serviți salata Fitness Mix amestecată cu restul de marinadă și cu creveții alături sau deasupra.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult