M-am mutat cu toti prietenii mei într-un bol nou!
De-acum #iubescsalatele pe eisberg-romania.ro

Vă aștept!
Madame de Frisée

Acest site va fi închis pe data de 17 decembrie 2018
French Mix cu anchoa, năut şi măsline Kalamata

Prietenul nostru Cristian Mărgărit de la Getfit.ro ne bucură din nou simțurile cu această salată, i-am putea spune, pan-mediteraneeană. Măslinele Kalamata sunt grecești, năutul e mare vedetă mare în tot estul Mediteranei iar anchoa există pe această lume pentru că o iubesc italienii. Dar să vedem cum se face!

 

150g French Mix (spănăcel, rucola, baby Batavia și valeriană) de la Eisberg

50g anchoa

75g năut (recomandăm năutul gata fiert din conservele Daucy)

O mână de măsline Kalamata

Câteva roșii cherry

Un cățel de usturoi

O legătură de pătrunjel

Ulei extravirgin de măsline (recomandăm uleiul Monini)

Zeama de la o jumătate de lămâie

Puțin piper proaspăt

Frunzele de salată se amestecă delicat cu năutul (bine scurs), măslinele, roșiile cherry tăiate în jumătate și bucățile de anchoa. Pentru că acesta din urmă e un produs foarte sărat, nu mai puneți sare în salată. Pentru dressing, amestecați două linguri de ulei de măsline extravirgin cu cățelul de usturoi (mărunțit) și cu zeama de lămâie. La final, presărați frunzele de pătrunjel tocate și piper după gust.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult