10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre atracţia sexuală

Ce determină de cine suntem atraşi sexual?

Iată o întrebare surprinzător de complexă, asta deoarece atractivitatea pare să depindă de un număr mare de factori: biologici, psihologici, dar şi legaţi de mediul nostru social. Mai jos am trecut zece dintre cele mai interesante descoperiri despre atracţie pe care oamenii de ştiinţă le-au documentat prin cercetări.

1.Tindem să fim atraşi de oameni care arată ca noi. De exemplu, într-un studiu, cercetătorii au cerut bărbaților și femeilor heterosexuale să evalueze atractivitatea mai multor fețe. Inclusiv printre fotografii a fost strecurată o imagine a propriei fețe transformată digital în celălalt sex. Participanții au descoperit că această față este mai atrăgătoare decât toate celelalte.

2. Da, da, ştim că ştiţi deja: suntem atrași de oameni care ne reamintesc de părinții noștri! S-a constat că persoanele cu părinţi mai în vârstă sunt atraşi de parteneri mai în vârstă.
3. Dacă sunteţi deja foarte activ fizic (de exemplu dacă abia aţi ieşit de la sală) şi întâlniţi o persoană nouă, este probabil să fiţi atras de ea. De ce? Pentru că tindem să atribuim ritmul ridicat al bătăilor inimii persoanei abia întâlnite, în loc de adevărata lui sursă, exerciţiile fizice.

4. “Ochelarii de bere”chiar contează, adică studiile au dovedit că cei care sunt mai băuţi sunt mai atraşi de persoane străine, decât cei alcool free.

5. Cu cât ne lăsăm mai greu cuceriţi, cu atât suntem mai irezistibili, mai ales pentru cei care caută relaţii de lungă durată. Pe de altă parte, dacă sunteţi interesaţi doar de o relaţie scurtă, de-o noapte sau un weekend, faptul că potenţialul partener “joacă tare” nu este chiar cel mai comod lucru.

6. Când vine vorba de replici de agăţat, un simplu “bună” , “ce mai faci?” “îmi acordaţi acest dans?” par să fie mereu cheia succesului. Replici “umoristice” de genul “crezi în dragoste la prima vedere sau mai trebuie să trec încă o dată” sau “auzi, ai o hartă? că m-am pierdut în ochii tăi” nu fac decât să arate că eşti imatur(ă) şi că nu meriţi nicio şansă (vreodată).

7. Atracţia este un proces multi senzorial. Nu suntem atraşi de o persoană doar de felul în care arată, ci şi de modul în care aceasta miroase, se mişcă etc.

8. Caracteristicile pe care femeile heterosexuale le consideră atractive la bărbaţi diferă în funcţie de ciclul menstrual. Femeile aflate în vârful fertilităţii tind să fie atrase de bărbaţi tip ”macho”: corp musculos, voce groasă.

9. Bărbaţii heterosexuali tind să găsească femeile care poartă haine roșii mai atractive decât femeile îmbrăcate în orice altă culoare. De ce? Unele teorii arată că bărbații au tendința de a deveni excitați de această culoare, deoarece corpurile femeilor devin în mod natural roșii / roz în timpul excitării sexuale. Alte studii au dovedit că femeile se îmbracă în roşu în perioada cea mai fertilă a lunii.

10. Modelele de atracție sexuală par să se schimbe în funcţie de…sezon. De exemplu, bărbaţii heterosexuali tind să exercite o atracţie mai mare pentru corpurile şi sânii femeilor în lunile de iarnă.

cuplu 21

sursa